Select Page
دکتر پرنیا 4 پروتز 4 عوارض خطرناک پروتز سینه
مدت زمان مطالعه 6 دقیقه

عوارض خطرناک پروتز سینه

مدت زمان مطالعه 6 دقیقه

در این مقاله با مطرح کردن چند سوال و پاسخ دهی به این سوالات توضیحات لازم را در رابطه با عوارض پروتز سینه در اختیار شما عزیزان قرار می دهیم

شایع ترین عوارض پروتز سینه عبارتند از:

  • پارگی پروتز سینه
  • افتادگی ایمپلنت سینه : معمولاً با ایمپلنت های سالین رخ می دهد و گاهی اوقات نیز نوعی پارگی در نظر گرفته می شود.
  • فتق ایمپلنت سینه
  • انقباض کپسولی :
    • کپسول منقبض می شود و لمس ایمپلنت را سخت می کند و ممکن است باعث درد شود
    • یکی از شایع ترین عوارض محسوب می شود
  • هماتوم مرتبط با ایمپلنت
  • عفونت
  • شکست پروتز سینه
  • لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک مرتبط با پروتز پستان
  • سیلیکونوم غدد لنفاوی زیلاری
عوارض و فواید پروتز سینه
عوارض و فواید پروتز سینه

عوارض عمومی بعد از جراحی پروتز سینه

  • خون مردگی و تورم ( مشاهده تورم و خون مردگی پس از جراحی پروتز سینه در ناحیه برش یک امر طبیعی است.)
  • احساس درد
  • برجای ماندن جای برش

بیشتربدانید=> کاربرد های پروتز سینه

عوارض اختصاص جراحی پروتز سینه

تشکیل کپسول فشارنده

یکی از عوارض احتمالی که ممکن است بعد از جراحی پروتز سینه ایجاد شود تشکیل کپسول فشارنده در دور پروتز است که امروزه با تولید پروتز های جدید با تکنولوژی جدیدتر از احتمال بروز این عارضه کاسته شده است. درد سینه، عدم تحرک پروتز و بدشکلی سینه از علائم تشکیل کپسول فشارنده است که در این حالت باید فرد تحت عمل مجدد قرار گیرد و پروتز سینه تعویض گردد.

پاره شدن پروتز سینه

یکی از عوارضی که بعد از جراحی پروتزسینه بسیار نادر است و احتمال وقوع آن بسیار کم است پاره شدن پروتز سینه است. امروزه با پیشرفت علم و تکنیک های جدید پروتز ها  به گونه ای ساخته می شوند که با وارد شدن فشار دچار  پارگی نمی شوند اما اصابت گلوله، تصادفات بسیار شدید و اصابت اجسام نوک تیز می تواند موجب پاره شدن پروتز سینه شود اما بطور کل احتمال پارگی پروتز بعد از جراحی پروتز سینه بسیار کم است. MRI بهترین راه تشخیص پارگی پروتز سینه است رد صورت پاره شده پروتز سینه نیاز به جراحی مجدد است. در صورتی که بعد از وارد شدن یک ضربه بسیار شدید احساس درد و یا تورم، تغییر شکل پروتز و برآمدگی در گوشه ای از سینه بروی پروتز ایجاد شد حتما به پزشک خود مراجعه نمایید تا در صورت پاره شدن پروتز با جراحی مجدد پروتز تعویض گردد.

عوارض پروتز سینه در یک نگاه

لیست زیر لیستی از عوارض موضعی و پیامدهای نامطلوب است که در حداقل 1 درصد از بیماران ایمپلنت سینه در هر زمان رخ می دهد. ممکن است برای درمان هر یک از این موارد به درمان های غیرجراحی یا جراحی های اضافی نیاز داشته باشید و باید هر گونه عارضه و درمان لازم را با پزشک خود در میان بگذارید.

عوارضشرح
عدم تقارنسینه ها از نظر اندازه، شکل یا سطح سینه از نظر ظاهری ناهموار هستند.
درد سینهدرد در ناحیه نوک پستان یا سینه
آتروفی بافت پستاننازک شدن و کوچک شدن پوست
کلسیفیکاسیون / رسوبات کلسیمتوده های سخت زیر پوست اطراف پروتز، ممکن است در طول ماموگرافی با سرطان اشتباه گرفته شود و در نتیجه جراحی اضافی انجام شود.
انقباض کپسولیسفت شدن کپسول بافت اطراف پروتز، در نتیجه سفت شدن سینه و درد در هنگام فشردن سینه ها.
تغییر شکل دیواره قفسه سینهدیواره قفسه سینه زیرین تغییر شکل داده شده، به نظر می رسد.
تورمنشت محلول آب شور (نمک) از یک پروتز سینه پر از نمک، اغلب به دلیل نشت دریچه یا پارگی یا بریدگی در پوسته پروتز، همراه با فروپاشی جزئی یا کامل پروتز.
تاخیر در بهبود زخممحل برش به طور طبیعی بهبود نمی یابد یا مدت زمان بیشتری طول می کشد تا بهبود یابد.
اکستروژنپوست تجزیه می شود و پروتز از طریق پوست ظاهر می شود.
هماتومجمع آوری خون در نزدیکی محل جراحی ممکن است باعث تورم، کبودی و درد شود. هماتوم معمولاً بلافاصله پس از جراحی رخ می دهد، اما می تواند هر زمان که آسیبی به سینه وارد شود، رخ دهد. بدن ممکن است هماتوم های کوچک را جذب کند، اما هماتوم های بزرگ ممکن است به مداخله پزشکی مانند تخلیه جراحی نیاز داشته باشند.
آسیب یاتروژنیکآسیب به بافت یا ایمپلنت در نتیجه جراحی ایمپلنت
عفونت، از جمله سندرم شوک سمیزمانی رخ می دهد که زخم ها به میکروارگانیسم هایی مانند باکتری ها یا قارچ ها آلوده شوند. بیشتر عفونت‌های ناشی از جراحی در عرض چند روز تا یک هفته ظاهر می‌شوند، اما عفونت در هر زمانی پس از جراحی امکان‌پذیر است. اگر عفونت به آنتی بیوتیک ها پاسخ ندهد، ممکن است نیاز به برداشتن پروتز باشد
التهاب/تحریکپاسخ بدن به عفونت یا آسیب. با قرمزی، تورم، گرما، درد و یا از دست دادن عملکرد نشان داده می شود.
لنف ادم یا لنفادنوپاتیغدد لنفاوی متورم یا بزرگ شده
موقعیت نادرست / جابجاییپروتز در موقعیت صحیح سینه قرار ندارد. این اتفاق می‌تواند در حین جراحی یا پس از آن در صورت حرکت یا جابه‌جایی ایمپلنت از محل اصلی خود رخ دهد. جابجایی می تواند در اثر عواملی مانند گرانش، ضربه یا انقباض کپسولی ایجاد شود.
نکروزپوست مرده یا بافت اطراف سینه. نکروز می تواند در اثر عفونت، استفاده از استروئیدها ، سیگار کشیدن، شیمی درمانییا پرتو درمانی و گرما یا سرما درمانی بیش از حد ایجاد شود.
تغییرات حس نوک پستان/سینهافزایش یا کاهش احساس در نوک پستان ویا سینه. می تواند در درجه متفاوت باشد و ممکن است موقت یا دائمی باشد. این عوارض پروتز سینه ممکن است بر پاسخ جنسی یا شیردهی تأثیر بگذارد.
قابل لمس بودنپروتز را می توان از طریق پوست احساس کرد.
پتوزافتادگی سینه که معمولاً نتیجه پیری طبیعی، بارداری یا کاهش وزن است.
قرمزی / کبودیخونریزی در زمان جراحی می تواند باعث تغییر رنگ پوست شود. این یک علامت مورد انتظار به دلیل جراحی است و احتمالاً موقتی است.
پارگیپارگی یا سوراخ در پوسته خارجی پروتز.
رومیجمع آوری مایع در اطراف ایمپلنت ممکن است باعث تورم، درد و کبودی شود. بدن ممکن است سروماهای کوچک را جذب کند. موارد بزرگ نیاز به تخلیه جراحی دارند.
بثورات پوستیبثورات روی یا اطراف سینه.
سبک/اندازه رضایت بخش نیستبیمار یا پزشک بر اساس سبک یا اندازه پروتز مورد استفاده از ظاهر کلی راضی نیست.
دیدپروتز از طریق پوست قابل مشاهده است.
چین و چروک / موج دار شدنچروک شدن پروتز که از طریق پوست قابل احساس یا مشاهده است.

بیشتر بدانید=> بهترین روش برای قرار دادن پروتز در سینه

جراحی مجدد و تعویض پروتز

در صورتی که بعد از جراحی پروتز سینه فرد با مشکلاتی مانند پارگی پروتز، تشکیل کپسول فشارنده، تغییر سایز سینه و تغییر وضعیت پوست و نسوج بیمار مواجه شود پروتز سینه باید تعویض گردد.

ممکن است در وضعیت پوست و نسوج فرد بعد از جراحی پروتز سینه با گذشت زمان تغییراتی ایجاد شود  و این در حالی است که پروتز بدلیل مصنوعی بودن ثابت است و تغییر سایز پیدا نمی کند بعنوان مثال فرد دچار چاقی و یا لاغری شدید شود و یا در اثر پیری پوست و نسوج قوام و کیفیت خود را از دست دهد  که در این حالت پروتز دیگر با شرایط جدید پوست و نسوج هم خوانی لازم را ندارد و نیاز به جراحی مجدد و در صورت نیاز تعویض مجدد پروتز است.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 3]
برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 Comments
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده − پنج =