در این مقاله با مطرح کردن چند سوال و پاسخ دهی به این سوالات توضیحات لازم را در رابطه با عوارض پروتز سینه در اختیار شما عزیزان قرار می دهیم
شایع ترین عوارض پروتز سینه عبارتند از:
- پارگی پروتز سینه
- افتادگی ایمپلنت سینه : معمولاً با ایمپلنت های سالین رخ می دهد و گاهی اوقات نیز نوعی پارگی در نظر گرفته می شود.
- فتق ایمپلنت سینه
- انقباض کپسولی :
- کپسول منقبض می شود و لمس ایمپلنت را سخت می کند و ممکن است باعث درد شود
- یکی از شایع ترین عوارض محسوب می شود
- هماتوم مرتبط با ایمپلنت
- عفونت
- شکست پروتز سینه
- لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک مرتبط با پروتز پستان
- سیلیکونوم غدد لنفاوی زیلاری
عوارض عمومی بعد از جراحی پروتز سینه
- خون مردگی و تورم ( مشاهده تورم و خون مردگی پس از جراحی پروتز سینه در ناحیه برش یک امر طبیعی است.)
- احساس درد
- برجای ماندن جای برش
بیشتربدانید=> کاربرد های پروتز سینه
عوارض اختصاص جراحی پروتز سینه
تشکیل کپسول فشارنده
یکی از عوارض احتمالی که ممکن است بعد از جراحی پروتز سینه ایجاد شود تشکیل کپسول فشارنده در دور پروتز است که امروزه با تولید پروتز های جدید با تکنولوژی جدیدتر از احتمال بروز این عارضه کاسته شده است. درد سینه، عدم تحرک پروتز و بدشکلی سینه از علائم تشکیل کپسول فشارنده است که در این حالت باید فرد تحت عمل مجدد قرار گیرد و پروتز سینه تعویض گردد.
پاره شدن پروتز سینه
یکی از عوارضی که بعد از جراحی پروتزسینه بسیار نادر است و احتمال وقوع آن بسیار کم است پاره شدن پروتز سینه است. امروزه با پیشرفت علم و تکنیک های جدید پروتز ها به گونه ای ساخته می شوند که با وارد شدن فشار دچار پارگی نمی شوند اما اصابت گلوله، تصادفات بسیار شدید و اصابت اجسام نوک تیز می تواند موجب پاره شدن پروتز سینه شود اما بطور کل احتمال پارگی پروتز بعد از جراحی پروتز سینه بسیار کم است. MRI بهترین راه تشخیص پارگی پروتز سینه است رد صورت پاره شده پروتز سینه نیاز به جراحی مجدد است. در صورتی که بعد از وارد شدن یک ضربه بسیار شدید احساس درد و یا تورم، تغییر شکل پروتز و برآمدگی در گوشه ای از سینه بروی پروتز ایجاد شد حتما به پزشک خود مراجعه نمایید تا در صورت پاره شدن پروتز با جراحی مجدد پروتز تعویض گردد.
عوارض پروتز سینه در یک نگاه
لیست زیر لیستی از عوارض موضعی و پیامدهای نامطلوب است که در حداقل 1 درصد از بیماران ایمپلنت سینه در هر زمان رخ می دهد. ممکن است برای درمان هر یک از این موارد به درمان های غیرجراحی یا جراحی های اضافی نیاز داشته باشید و باید هر گونه عارضه و درمان لازم را با پزشک خود در میان بگذارید.
بیشتر بدانید=> بهترین روش برای قرار دادن پروتز در سینه
جراحی مجدد و تعویض پروتز
در صورتی که بعد از جراحی پروتز سینه فرد با مشکلاتی مانند پارگی پروتز، تشکیل کپسول فشارنده، تغییر سایز سینه و تغییر وضعیت پوست و نسوج بیمار مواجه شود پروتز سینه باید تعویض گردد.
ممکن است در وضعیت پوست و نسوج فرد بعد از جراحی پروتز سینه با گذشت زمان تغییراتی ایجاد شود و این در حالی است که پروتز بدلیل مصنوعی بودن ثابت است و تغییر سایز پیدا نمی کند بعنوان مثال فرد دچار چاقی و یا لاغری شدید شود و یا در اثر پیری پوست و نسوج قوام و کیفیت خود را از دست دهد که در این حالت پروتز دیگر با شرایط جدید پوست و نسوج هم خوانی لازم را ندارد و نیاز به جراحی مجدد و در صورت نیاز تعویض مجدد پروتز است.
فوق تخصص جراحى ترميمى پلاستيك و زيبايى، عضو هيئت علمى دانشگاه علوم پزشكى، عضو انجمن جهانى جراحان پلاستيك و زيبايى(IPRAS)، عضو انجمن جراحان پلاستيك و زيبايى ايران و عضو جامعه جراحان ايران هستند.
از جمله خدماتی که دکتر پرنیا ارائه می دهند عبارتند از: لیپوماتیک، پیکرتراشی، جراحی زیبایی شکم، عمل زیبایی بینی، جراحی سینه و سایر جراحی های زیبایی صورت و بدن
0 دیدگاه